25 març 2015

Presentació actes 75è aniversari del retorn de la imatge

20150308_180721

20150308_181514

El passat diumenge 8 de març, emmarcat en un acte de gran senzillesa, la Confraria de la Mare de Déu del Patrocini de Cardona va voler presentar els actes que durà a terme per celebrar el 75 aniversari del retorn de la imatge restaurada de la Mare de Déu.

Vam comptar amb Mn. Lluís Prat, que és el Director del Museu Diocesà i Comarcal i delegat diocesà de Patrimoni, i el Sr. Carles Freixes, responsable del Departament de Béns Immobles i membre de la Delegació de Patrimoni, que ens van explicar per què hem aconseguit que Patrimoni vulgui restaurar la imatge de la Mare de Déu i el ressò que tindrà enguany, ja que formarà part d’un dels treballs de restauració de Catalonia Sacra.

El director de l’Arxiu Històric de Cardona, Dr. Andreu Galera, ens va explicar quin va ser l’origen i quines circumstàncies ha sofert aquesta imatge al llarg del temps.

El Sr. Manel Sala, president de la Confraria, va detallar més els actes, i totes les accions que es duran a terme per a aquesta celebració. L’acte central tindrà lloc, si a Déu plau, el dia 31 de maig a la tarda, en què es farà una processó amb la imatge restaurada pels carrers del poble, acompanyada pels nens de Ball de bastons, els seus músics i la Banda de Música de Cardona, seguida d’una missa solemne presidida pel Sr. Bisbe de Solsona, i acompanyada pels cants de la Coral Cardonina.

A més, s’està elaborant una nova edició dels goigs i una auca, amb textos de la Sra. Montse Canal i els dibuixos de la Sra. Fina Vicente, a qui hem d’agrair la seva generosa col•laboració. També es fan unes banderoles amb la imatge de la Patrona per poder penjar-les als balcons per a la festa. A més, i gràcies a molts voluntaris anònims, s’estan netejant els salamons de l’església; és una tasca una mica titànica, però la voluntat tot ho pot.

La Coral Cardonina s’ha volgut afegir a aquesta efemèride i el proper 19 d’abril dedicarà el seu concert de cloenda del Festival de Música Sacra de Cardona a la Mare de Déu, cosa que mereix tot el nostre agraïment.

Tot plegat, uns dies plens d’activitat i alegria, però mai no serà suficient per al que representa aquesta imatge per a tot el poble i la gran devoció que sentim per la nostra Patrona, la Mare de Déu del Patrocini.